Huren

 

Niet alleen het vinden van een geschikte koopwoning is lastiger geworden. Ook huurwoningen worden steeds minder aangeboden! Investeerders kiezen massaal voor het ombouwen van oude bedrijfscomplexen naar luxe appartementen. De grote vraag naar huurwoningen zorgt er immers voor, dat een dergelijke investering al snel kan worden terugverdiend. Voor woningzoekenden betekent dit vaak dat zij op lange wachtlijsten staan, die vaak een looptijd van minimaal 8 tot 12 maanden hebben.

 

Hoe komt u in een dergelijke situatie toch aan een huurwoning? Het inschakelen van een makelaar kan de uitkomst voor u zijn! Makelaars denken met u mee over passende huurwoningen binnen uw budget.

Voordelen van een huurwoning in de stad

Huurwoningen liggen doorgaans dichter in de buurt van het stadscentrum, dan betaalbare woningen. Daarbij hoeft u met een huurwoning vaak geen grote investering vooraf te doen. Beschadigingen aan de woning worden hersteld door de verhuurder en zelf verbouwen is doorgaans geen optie. Daarbij levert u dit weinig op, als u de woning na een paar jaar weer zou verlaten. De initiële investering bij een huurwoning is zodoende lager, dan wanneer u voor een koophuis kiest. Binnen een koophuis moeten vrijwel altijd kleine verbouwingen worden uitgevoerd, om deze naar uw wensen te maken.

Luxe huurappartementen zijn populair op dit moment

Veel van de reeds beschreven investeerders, kiezen ervoor om in luxe appartementen te investeren. Dit zijn appartementen, die standaard van een luxe keuken en badkamer zijn voorzien. Zo hoeft een nieuwe bewoner zelf niets meer aan de keuken te veranderen, om hier direct te kunnen leven. Daarbij zijn deze woningen veel aantrekkelijker voor huurders, dan de verouderde panden in het centrum van een stad. Een verbouwing van zo’n pand kost veel tijd en geld, waardoor dit vaak lange tijd wordt uitgesteld door verhuurders. Kijk goed om u heen, of er nieuwbouwprojecten in uw omgeving op de planning staan waarvoor u zich kunt inschrijven.