De huizentrends van 2018

 

De huizenmarkt heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Woningprijzen zijn explosief gestegen, waardoor het met name voor starters steeds lastiger is geworden om een koopwoning te vinden. Onder meer door het feit, dat veel starters na hun opleiding met een grote studieschuld kampen. De studieschuld, zelfs wanneer deze al gedeeltelijk is afgelost, kan een grote invloed hebben op de maximale hypotheek die men kan afsluiten. Een groot eigen budget is zodoende noodzakelijk om een mooie woning te kunnen kopen!

 

Dit is echter niet het enige probleem waarmee starters kampen. Denk ook aan het feit dat men nog maar 100% van de taxatiewaarde van een woning kan lenen. Verbouwingen binnen de nieuwe woning moeten zodoende uit eigen zak betaald worden.

 

Mensen kiezen voor een kleinere woning

Een van de trends van dit moment, is de keuze voor een kleinere woning. Met name starters willen hun huurappartementen verlaten of bij hun ouders uit huis trekken. Zij nemen genoegen met een kleinere woning, om niet al te lang meer thuis te hoeven blijven wonen. Daarbij zien zij de kosten voor het huren van een woning vaak als weggegooid geld. Net als koopwoningen zijn huurwoningen steeds schaarser en daarmee duurder geworden.

 

Tip: kies bij de aankoop van een woning voor woningen met een grote tuin. Zo heeft u op een later moment de mogelijkheid om de woning alsnog uit te bouwen.

 

Een woning voor de toekomst kopen

Naast het feit dat men voor een kleinere woning kiest, zal men sneller voor een woning voor de toekomst gaan. Nu de huizenprijzen op hun top aangekomen te lijken zijn, is het niet gek dat men bang is dat de prijzen de komende tijd zullen dalen. Nu een woning kopen, betekent dat u deze over een aantal jaar wellicht tegen een lagere prijs moet verkopen. Door een woning voor de toekomst te kopen heeft u dat probleem minder snel.