De appartemententrends van 2018

 

De sterke stijging in woningprijzen heeft ertoe geleid, dat mensen sneller overwegen om een appartement te kopen. Appartementen zijn doorgaans veel goedkoper, doordat men hier geen grond bij koopt. Daarbij zijn appartementen over het algemeen wat kleiner dan de meeste koopwoningen. Ook niet onbelangrijk, een appartement ligt vaak dichter in de buurt van het centrum van een stad dan een betaalbare woning! In dit artikel zetten we de trends op het gebied van moderne appartementen voor u op een rijtje. Kijk eens op de websites van een makelaar bij u in de buurt, om te bekijken wat de trends binnen de moderne appartementen in uw omgeving zijn.

High-end appartementen zijn de trend van dit moment

Veel investeerders kiezen voor de ontwikkeling van high-end appartementen, waar mensen meteen in kunnen trekken. Zij hebben zodoende weinig spaargeld nodig om bijvoorbeeld kleine investeringen in de woning uit te kunnen voeren. Zeker nu maximaal 100% van de taxatiewaarde van een woning geleend kan worden, is dit een voordeel. De appartementen zijn bijvoorbeeld standaard van een prachtige keuken voorzien, hebben een moderne badkamer, enzovoorts.

Tip: ook voor huurders zijn deze moderne appartementen interessant! Met name in de Randstad worden veel van dit type appartementen te huur aangeboden.

Appartementen voorzien van moderne sloten

Ook worden veel van deze moderne appartementen voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken. Vergelijk de appartementencomplexen bijvoorbeeld met hotels! De hoofdingang van zo’n complex kan, net als men kamers in een hotel opent, geopend worden met een pasje. Ook zijn er complexen waarvan deuren geopend kunnen worden via een app op uw smartphone. Deze nieuwe beveiligingsmethodieken maken de kans op een buitensluiting kleiner. Uw mobiele telefoon zult u doorgaans minder snel verliezen dan de sleutel van een centrale toegangsdeur. Daarbij zijn deze sloten over het algemeen lastiger open te breken. Kerntrekken is bijvoorbeeld niet meer mogelijk voor inbrekers.